2022-04-14 16:49:10

Korizmeni križ

Korizma kao posebno vrijeme obraćenja, molitve, dobrih djela i posta je nezaobilazni dio života svakog vjernika. U tom vremenu posebno preispitujemo sebe i svoje postupke jer želimo biti bolji ljudi i što sličniji Isusu. 

U korizmenom vremenu naši učenici su imali niz aktivnosti kojima su preispitivali sebe i svoje ponašanje.Svatko je na svoj način pokušao shvatiti koji je smisao korizme u njihovom životu. Nametnulo se pitanje je li korizma odreći se nečeg slatkog, nekog jela ili rad na sebi? Shvatili su da dobra djela koja ćemo pokazati prema roditeljima, učiteljima, obitelji i prijateljima su najvažnija jer onda je Isusov križ lakši i cvjeta. Jedan od korizmenih zadataka je bio obojiti korizmeni križ ispunjen cvijećem i korizmenom porukom. Zanimljiva je kombinacija boja i način bojanja naših učenika. Trebalo je tu uložiti puno strpljivosti i maštovitosti, a to je vidljivo kod puno radova.
Osam radova je poslano u Glas koncila s nadom kako bi se neki od njih i našao na stranicama dječjeg vjerskog časopisa "Mak". Rad učenika Nike Puljiza je izabran  i objavljen u  Maku. Niko je za svoj trud nagrađen prigodnom makovom majicom od strane uredništva Glasa koncila i dodatno nagrađen od strane vjeroučiteljice.

Slike učeničkih radova, nagrađenog učenika i njegov korizmeni križ možete pogledati u galeriji.

Snježana Bubalo, vjeroučiteljica

 

 

 

 

 


Osnovna škola Runović