2022-02-14 16:26:02

MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGOM

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju.
Knjižničari u Hrvatskoj šesti put obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica pod geslom Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj.  Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi!
Ove godine naša škola se uključila, po prvi put, u ovaj projekt te smo tako odlučili pripremiti kutiju s dječjim knjigama i slikovnicama koje su naša djeca prerasla i darovati ih Dječjem vrtiću Runović.

 

Knjižničarka je učenike obavijestila o tome da donesu svoje stare slikovnice koje više ne koriste kako bi ih darovali našem vrtiću. Slikovnice smo prikupljali od 7. do 14. veljače u našoj knjižnici. Odaziv učenika bio je jako velik, te smo prikupili 50 slikovnica.
Na sam dan darivanje knjige knjižničarka je odnijela kutiju u Dječji vrtić Runović. Djeca su bila jako sretna kad su vidjeli kutiju punu slikovnica. Knjižničarka je s djecom prelistala slikovnice kao što možete vidjeti na slikama.

 

Ivana Zorić, knjižničarka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Osnovna škola Runović