2020-11-18 12:19:43

SJEĆANJE NA VUKOVAR I ŠKABRNJU

Približila se još jedna godišnjica pada, ali i pobjede grada heroja, svi mediji i cijela Hrvatska usmjerili su svoje oči i srca na grad Vukovar. S tugom, ali i ponosom prisjećamo se svih onih koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku!

Na današnji dan prije 29 godina dogodila se jedna od najvećih tragedija u povijesti slobodne Hrvatske. Pad Vukovara i Škabrnje. Gradovi koji uvijek iznova bude neke posebne osjećaje i emocije koje nije potrebno opisivati riječima. Osjećaje i emocije koji pokazuju svu ljubav prema domovini. To je ljubav koja se ne prima već daje djelima. To su djela koja su prije 29 godina obranila Hrvatsku i dala joj priliku za novi početak. Vukovar i Škabrnja su više od gradova, oni su gradovi heroji, a heroji se kako kaže tekst jedne prekrasne pjesme:“...nikad, ne zaboravljaju!”

 Zbog nepovoljne epidemiološke situacije nije bilo tradicionalne svečanosti u Domu kulture u Runoviću kao prethodnih godina. Ove godine naši su učenici zajedno sa svojim učiteljima obilježili ovu tužnu obljetnicu u utorak 17. studenoga paljenjem svijeća i prigodnim literarnim radovima.

Naša je dužnost i obveza brinuti se da sjećanje na te dane nikad ne izblijedi.

Neka im je vječna slava i hvala!

 

                                                     Matea Tomasović, učiteljica hrvatskog jezika

 

 

 

 

 


Osnovna škola Runović