2020-10-22 21:12:58

Dan kravate 2020.

I ove smo godine u našoj školi obilježili Dan kravate na način da su djelatnici i učenici naše škole došli s kravatom oko vrata. Pored toga nekoliko dana prije samog Dana kravate učenici su se zabavljali oslikavanjem kravata. Svaki razred je dobio svoju kravatu izrezanu prema broju učenika, a učenici su imali zadatak oslikati svaki svoj dio. Nakon spajanja oslikanih dijelova u jednu cjelinu nastali su predivni radovi i motivi na kravatama. Sve kravate su izložene na panou i učenici su imali priliku glasovati za najljepšu kravatu. Za najljepšu razrednu kravatu proglašena je kravata učenika 8. razreda.

Važno je istaknuti da su učenici s oduševljenjem oslikavali dijelove kravata i iščekivali kako će one u konačnici izgledati.

Pored oslikavanja kravate učenici su donijeli po jednu kravatu te smo ih sve izložili na panou. Imali su priliku svi pogledati kakve sve kravate  postoje, njihove oblike, veličinu i motive. Bilo je tu i malog nadmetanja čija je ljepša i kvalitetnija. Gotovo svi učenici su se složili da im je najljepša božićna kravata koja i svira. Saznali su i naučili kako je kravata dekorativni odjevni predmet i izvorni hrvatski proizvod.

                                                                         Snježana Bubalo, vjeroučiteljica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 


Osnovna škola Runović