2020-02-14 13:22:34

LiDraNo 2020.

U Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Lovreću održana je smotra literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020.

U međuškolskoj smotri na razini Imotske krajine sudjelovali su i naši učenici. Scenski nastup imale su učenice Katarina Kundid (7. r.) s izvedbom pjesme Sanje Tucak Dijete i Josipa Raptavi (8. r.) s izvedbom pjesme Petra Preradovića Miruj, miruj, srce moje. Prepoznat i od strane prosudbenog povjerenstva bio je nastup učenika Petra Lešina (6. r.) koji je izvodio dirljivi monolog Tomislava Antunovića Veliki petak u tuđini. Time je Petar prošao na županijsku razinu natjecanja koja će se održati u Splitu u Hrvatskom narodnom kazalištu. Petru će društvo činiti učenica Marija Bilić (8. r.) koja je svojim literarnim radom Još jedan cvijet je otrgnut osvojila prolazak dalje od prosudbenog povjerenstva.

Našim učenicima čestitke i puno sreće na županijskoj razini, a posebnu čestitku i zahvalu dugujemo i njihovim mentoricama učiteljicama Marini Jović i Mariji Stojić.

 

 

 

                                 


Osnovna škola Runović