preskoči na sadržaj

Osnovna škola Runović

 > Naslovnica

Potvrde o statusu učenika

Autor: Matea Jović, 12. 7. 2022. 09:40

Potvrde u fizičkom obliku sada odlaze u prošlost. Učenici i njihovi roditelji sada mogu samostalno izraditi potvrde, a sve detalje možete pročitati na dolje navedenoj poveznici.

Novi način preuzimanja potvrda o statusu redovnih učenika nalazi se na ovoj poveznici 

https://tajnikskole.blog/2021/09/22/e-potvrde-o-statusu-ucenika/ .

 [više]

Dodjela svjedodžbi, priznanja i nagrada učenicima

Autor: Matea Jović, 8. 7. 2022. 10:17

Svečana podjela svjedodžbi i uručivanje nagrada škole kao i nagrada Općine Runović održana je 8. srpnja. Načelnik Općine Mario Repušić uručio je nagrade svim učenicima koji su imali prosjek 5.00 u ovoj školskoj godini. Također, priznanje i nagradu, prijenosno računalo, uručio je učenici generacije Kaji Puljiz koja je tijekom osnovnoškolskog obrazovanja postigla najbolji uspjeh u učenju i vladanju.

Čestitamo našoj Kaji kojoj želimo i dalje puno jednakog uspjeha u srednjoj školi kao i svim ostalim osmašima.

Uživajte u zasluženim praznicima!

 [više]

Dodatni materijali za 2022./2023. školsku godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Matea Jović, 8. 7. 2022. 10:15

U prilogu ove vijesti nalazi se popis dodatnih materijala za školsku godinu 2022./2023.

 [više]

Popravni ispit

Autor: Matea Jović, 6. 7. 2022. 12:26

 [više]

Susret odgojno-obrazovnih djelatnika Imotske krajine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Matea Jović, 5. 7. 2022. 17:46

Osnovna škola Zmijavci oganizira treći Susret odgojno-obrazovnih djelatnika Imotske krajine, godišnji skup za stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika s našeg područja. Za ovogodišnju temu odabrali su Projektnu nastavu, a Susret će se odvijati krajem kolovoza 2022.

U privitku vijesti nalazi se Poziv za prijavu radova za predavanja i detalji kako bi se zainteresirani autori prijavili.

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Matea Jović, 4. 7. 2022. 17:47

Podjela svjedodžbi za sve učenike predmetne nastave bit će u petak 8. srpnja u 8 h, a za učenike razredne nastave u 9:30 h. Podjela u područnoj školi održat će se isti dan u 8 h.

 [više]

PRIJAM UČENIKA PRVOG RAZREDA SREDNJE ŠKOLE U UČENIČKE DOMOVE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Matea Jović, 28. 6. 2022. 12:04

Dragi budući srednjoškolci,

ukoliko planirate svoje srednjoškolsko obrazovanje nastaviti van mjesta vašeg prebivališta, imate pravo zatražiti smještaj u učeničkom domu. Postupak prijava i upisa učenika prvih razreda srednje škole u učeničke domove odvijat će se elektronskim putem preko mrežne stranice Informacijskog sustava prijava i upisa u učenički dom (http://domovi.e-upisi.hr). U nastavku objave nalazi se Odluka o uvjetima za prijam učenika prvih razreda srednjih škola u učeničke domove u školskoj godini 2022./2023. iz koje možete iščitati postupak i način upisa, rokove za prijavu i upis te uvjete za prijam učenika prvih razreda srednjih škola u učeničke domove.

Početak prijava učenika u sustav kreće 4. srpnja 2022. godine, početak prijava odabranih učeničkih domova bit će omogućen od 11. srpnja do 14. srpnja 2022. godine, a objava konačnih ljestvica poretka bit će vidljiva 16. srpnja 2022. godine.

 

SRETNO!

 [više]

Ljetni gaming kamp za učenike

Autor: Matea Jović, 27. 6. 2022. 11:30

Sisačko-moslavačka županija i Poduzetnički inkubator PISMO specijaliziran za  industriju videoigara provode ljetni gaming kamp za djecu viših razreda osnovnih škola. Kamp se održava u dva termina tijekom ljetnih praznika u Novskoj, a za cilj ima da svaki polaznik napravi svoju vlastitu videoigru. 

Link za više informacija:
https://inkubator-pismo.eu/vijesti/kamp_2022.php

 [više]

Raspored dopunskog rada

Autor: Matea Jović, 24. 6. 2022. 19:59

Dopunski rad započinje 27. lipnja (ponedjeljak) prema rasporedu navedenom u tablici. Termini održavanja mogu se mijenjati u dogovoru nastavnica i učenika tijekom trajanja dopunskog rada.

 [više]

Zadnji dan nastave u PŠ Sebišina

Autor: Matea Jović, 23. 6. 2022. 07:37

Učenici PŠ Sebišina, sa svojom učiteljicom, pripremili su malu priredbu na zadnji dan nastave za svoje roditelje. Roditelji su uživali u svakom trenutku, ali ono najvažnije, je želja i ljubav tog malog broja djece da se pokažu u najboljem svjetlu. I zaista je istina ono - kad se male ruke slože, sve se može.

Sretne i odmorne ljetne praznike žele učenici i učiteljica PŠ Sebišina Mirela Matić!

 

 [više]

Sretno dalje!

Autor: Matea Jović, 21. 6. 2022. 17:19

Naši su se učenici 8. razreda prigodnim programom oprostili od osnovne škole, učitelja, djelatnika pa na neki način i jedni od drugih. Lijepim fotografskim programom prisjetili su sve kako je tekao njihov obrazovni put, a nakon toga simpatičnim stihovima opisali svoje predmetne učitelje.

Svaki je rastanak kao i svaki kraj početak nečeg novog. Želimo im svu sreću u novim stranicama njihovog obrazovnog i životnog puta. U svemu tome uvijek mogu računati na pomoć svojih, sad već bivših, učitelja. Vjerujemo i nadamo se kako će svatko od njih ostvariti svoje želje, na svoje i na zadovoljstvo svojih roditelja. Naravno, i učitelja koji su ih pratili sve te godine i kojima će to biti dokaz da su ih uspjeli izvesti na pravi put.

SRETNO!

 [više]

Projekt ''BOOK PIKNIK''

Autor: Matea Jović, 8. 6. 2022. 12:39

Dana 8. lipnja 2022.  prvi put u školskom vrtu održan je ”Book piknik” u organizaciji knjižničarke s učenicima 2. i 3. razreda.  Ugodno vrijeme omogućilo je učenicima susret s knjigom u opuštenom i zabavnom ambijentu.

Na travnjaku je učenike dočekala košara puna raznih priča i grickalica. Sami su birali priču koju žele čitati, te smo tako čitanje povezali s ugodnim druženjem što nam je i bio cilj.

Cilj ”Book piknika” je bio potaknuti interes učenika za čitanje u opuštenoj atmosferi izvan učionica i analizirati interes učenika za pojedine naslove, što je i uspjelo ovim projektom. Učenici su s veseljem sudjelovali u ovom projektu i izrazili su želju za što češćim ponavljanjem istih aktivnosti, tako da s projektom nastavljamo i dalje.

 

 Ivana Zorić, knjižničarka

 [više]

Posjet osmaša Vukovaru

Autor: Matea Jović, 6. 6. 2022. 09:58

Učenici osmog razreda posjetili su Vukovar u sklopu projekta "Posjet učenika osmih razreda Vukovaru" uz pratnju razrednice Diane Tolić i učitelja povijesti Domagoja Lasića. Posjetili su Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar u kojem je održano predavanje o Domovinskom ratu. Tijekom slobodnog vremena učenici su posjetili Vodotoranj i centar grada Vukovara. Pod vodstvom stručnog vodiča posjetili su crkvu sv. Filipa i Jakova, Trpinjsku cestu, Vukovarska bolnicu, Memorijalno groblje, Ovčaru, Muzej vučedolske kulture i Muzej grada Vukovara. Na Memorijalnom groblju i Ovčari učenici su zapalili svijeće, poklonili se i pomolili za žrtve Vukovara.

Diana Tolić, razrednica

 [više]

Dan škole

Autor: Matea Jović, 31. 5. 2022. 20:11

U utorak, 31. svibnja u Domu kulture tradicionalnom priredbom proslavili smo Dan škole – mjesta u kojem svakodnevno doživljavamo razne čarolije. Veliki i mali izvođači, a uz njih njihovi učitelji, vjerni pomagači redom pjesme i redom glume napravili su dobru atmosferu.

 [više]

Jednodnevni izlet - Šibenik - NP Krka

Autor: Matea Jović, 26. 5. 2022. 17:51

 [više]

Obilježili smo Međunarodni dan bioraznolikosti

Autor: Matea Jović, 23. 5. 2022. 15:25

Uz obilježavanje Međunarodnog dana bioraznolikosti, u Republici Hrvatskoj se 22.svibnja obilježava i Dan zaštite prirode. 

       Bioraznolikost je ukupna raznolikost života na Zemlji, a nažalost, ljudskim aktivnostima ugrožena je na lokalnoj i globalnoj razini. Povodom ovog eko - datuma, učenici od 5. do 8.razreda na nastavi prirode i biologije gledali su videa i raspravljali o posljedicama ljudskog djelovanja na okoliš, pisali poticajne poruke za očuvanje prirode, a učenica Božena Raptavi izdradila je prigodni plakat. Budimo odgovorni i čuvajmo prirodna staništa.   

Zemlju nismo naslijedili od djedova, već posudili od unuka!

Marija Lozo, učiteljica prirode i biologije

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Matea Jović, 23. 5. 2022. 09:50

Dragi budući srednjoškolci,

od 23. svibnja kreću prijave u sustav upisa u srednje škole putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ) koji možete pronaći na poveznici: http://www.upisi.hr/.
Prijave željenih srednjoškolskih programa kreću od 25. lipnja 2022. godine. U nastavku ove objave nalaze se dokumenti u kojima možete pronaći sve bitne informacije o upisima u srednju školu.

Za bilo kakve nejasnoće i daljnja pitanja možete se obratiti vašoj razrednici i Stručnoj službi škole.
 

Sretno!

 [više]

Izlet u Imotski

Autor: Matea Jović, 10. 5. 2022. 15:14

09. svibnja 2022. učenici OŠ Runović posjetili su Imotski. Na izlet su išla sljedeća odjeljenja: 1. razred (17 učenika) s učiteljicom  Marijanom Biočić, 2. razred (20 učenika) s učiteljicom Marijanom Mikulić i (2 učenika) PŠ Sebišina s učiteljicom Mirelom Matić.

 [više]

Prva sveta pričest

Autor: Matea Jović, 10. 5. 2022. 14:46

U nedjelju 8.5.2022. godine u našoj župi Gospe Karmelske bila je Prva sveta pričest učenika 3. razreda Osnovne škole. Primili su po prvi put Tijelo Kristovo. To je korak napretka njihove kršćanske vjere. Svi prvopričesnici su bili u bijelim haljinama. Djevojčice su imale bijele vjenčiće svježeg cvijeća u kosi. Oni će taj dan pamtiti zauvijek.

učenici 7. razreda

 [više]

eTwinning projekt

Autor: Matea Jović, 9. 5. 2022. 23:05

9. svibnja obilježava se Dan eTwinninga. 

Ove školske godine u eTwinning projektu pod nazivom ''Dive into the book'' sudjelovali su učenici sedmog razreda naše škole zajedno s učiteljicama Marijom Stojić i Paulinom Mišević.
Realizacija projekta je trajala od listopada 2021. do veljače 2022. godine.
Sudjelovale su također Njemačka, Italija i  Španjolska, te naša susjedna škola, Osnovna škola Zmijavci, koja je ujedno bila i  koordinator projekta.
Cilj projekta bio je potaknuti čitanje i suradničko učenje, razvijati ICT i komunikacijske  vještine, koristiti različite aktivnosti kod obrade lektire i motivirati projektni rad i suradnju.
 
 [više]

Majčin dan

Autor: Matea Jović, 6. 5. 2022. 14:59

"MAMA - jedina imenica koja nema zamjenicu!"

Učenici područne škole Sebišina izrađivali su ukrase i prigodne čestitke svojim majkama u povodu Majčina dana. Veseli cvjetići zasigurno će razveseliti njihove majke, a čestitke izmamiti osmijeh na lica, a možda i pokoju suzu radosnicu.

Svim majkama neka je sretan Majčin dan!

 [više]

"Put oko svijeta" - lutkarski mjuzikl za djecu

Autor: Matea Jović, 2. 5. 2022. 23:08

 [više]

Noć knjige

Autor: Matea Jović, 28. 4. 2022. 15:24

Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje.
Ove godine u našoj školi imali smo susret s Majom Punoš Rebić koja je učenicima 1.- 4. razreda pričala o svojoj slikovnici „Priča o mudroj sovi“.
Mudra sova je priča koja ukazuje na opasnosti prekomjernog i nekontroliranog korištenja interneta i videoigara u svakodnevnom životu i radu. Čitanje, učenje, "živa" komunikacija s vršnjacima i članovima obitelji te igra u prirodi sve više ustupaju mjesto virtualnom životu i igri koji odvlače pažnju bogatstvom multimedijalnih sadržaja.
 

 [više]

"I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom!"

Autor: Matea Jović, 28. 4. 2022. 15:19

Organizacijski odbor Noći knjige, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, organizirao je nagradni natječaj "I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom!" Natječaj je, u skladu s ovogodišnjom temom Noći knjige, nazvan prema poznatim stihovima Vesne Parun.

Među mnoštvom pristiglih literarnih i likovnih radova iz cijele Lijepe naše pobjedu je u kategoriji učenika 1.-4. razreda odnijela ilustracija našeg Anđela Pavića (2.razred).

Bravo, Anđelo, možeš biti ponosan!!!

Hvala i mentorici, našoj knjižničarki Ivani!

 [više]

Školski prometni poligon

Autor: Matea Jović, 27. 4. 2022. 12:33

Auto klub „Split“ svake godine za učenike 4. razreda organizira školski prometni poligon na kojem su i ove godine sudjelovali naši učenici iz matične i područne škole. Prometni poligon ima svu potrebnu prometnu signalizaciju i infrastrukturu te suvremeno opremljene učionice gdje se odvija teoretska i praktična obuka djece iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila. Praktični dio se izvodi na samom poligonu (pješaci i biciklisti) gdje učenici u realnom i sigurnom okruženju primjenjuju stečena znanja iz prometne kulture i prometnih popisa.

 [više]

Ekskurzija - Hrvatsko zagorje

Autor: Matea Jović, 25. 4. 2022. 09:22

Višednevna ekskurzija učenika 7. i 8. razreda odvijala se tijekom proljetnog odmora za učenike. Posjetili su zanimljive lokacije, stekli nova poznanstva, upoznali nikad viđene dijelove Hrvatske i pri tom se zajedno družili i dobro zabavili. Krenuli su preko Smiljana, gdje su posjetili Memorijalni centar "Nikola Tesla", i došli u Stubičke toplice gdje su se, umorni od puta, kupali u bazenima. Sljedećeg dana posjetili su glavni grad Hrvatske, njegove najzanimljivije lokacije te Tehnički muzej Nikola Tesla i Zoološki vrt Grada Zagreba. "Termalizirali" su se u Krapinskim toplicama kako bi bili spremni na posjete i sadržaje tijekom sljedećeg dana. Muzej krapinskih neandertalaca bila je prva destinacija tijekom trećeg dana, a zatim je uslijedio posjet Dvorcu Trakošćan te obilazak Varaždina i Čakovca. Posljednji dan višednevne ekskurzije, pod kišnim nebom, započeo je posjetom Mariji Bistrici, a završio obilaskom Muzeja seljačkih buna i ostalih lokacija koje se vežu za Matiju Gupca.

 

 [više]

Izbor za najljepšu pisanicu naše škole

Autor: Matea Jović, 14. 4. 2022. 17:06

Već treću godinu zaredom uspješno provodimo u sklopu nastave Vjeronauka školsko natjecanje za najljepšu pisanicu naše škole. Natjecati su se mogli učenici od četvrtog do osmog razreda. Kao svako natjecanje i ovo je bilo puno iščekivanja čija će pisanica biti najljepša. U glasovanju su sudjelovali učitelji i učenici. Učenici su glasovali on-line. Najljepše oslikanu pisanicu napravila je učenica sedmog razreda Vita Lešin i osvojila prvo mjesto po glasovima učitelja i učenika, drugo mjesto je osvojila učenica osmog razreda Božena Raptavi, treće mjesto Kaja Puljiz i četvrto mjesto učenica četvrtog razreda Elena Puljiz.  I  ovaj put su mlađi učenici pokazali da mogu biti konkurencija starijima.
 [više]

Križni put

Autor: Matea Jović, 14. 4. 2022. 17:00

Svake godine običavamo obilježiti i događaje Velikog tjedna u našoj školi. Posebnu pažnju posvećujemo Velikom petku i postajama križnog puta. Ove godine učenica osmog razreda Božena Raptavi nacrtala je sve postaje na papiru "Magical scratch pad". Papir koji je crne boje možda izgleda neugledno, ali grebući po njemu posebnom olovkom može nastati puno toga. Božena nas je i ovaj put sve iznenadila, jer njene ruke što god dodirnu stvore nešto što je lijepo za oko i dušu. 

Pano s postajama križnog puta možete pogledati u galeriji.
 
Vjeroučiteljica Snježana Bubalo
 [više]

Korizmeni križ

Autor: Matea Jović, 14. 4. 2022. 16:49

Korizma kao posebno vrijeme obraćenja, molitve, dobrih djela i posta je nezaobilazni dio života svakog vjernika. U tom vremenu posebno preispitujemo sebe i svoje postupke jer želimo biti bolji ljudi i što sličniji Isusu. 

U korizmenom vremenu naši učenici su imali niz aktivnosti kojima su preispitivali sebe i svoje ponašanje.Svatko je na svoj način pokušao shvatiti koji je smisao korizme u njihovom životu. Nametnulo se pitanje je li korizma odreći se nečeg slatkog, nekog jela ili rad na sebi? Shvatili su da dobra djela koja ćemo pokazati prema roditeljima, učiteljima, obitelji i prijateljima su najvažnija jer onda je Isusov križ lakši i cvjeta. Jedan od korizmenih zadataka je bio obojiti korizmeni križ ispunjen cvijećem i korizmenom porukom. Zanimljiva je kombinacija boja i način bojanja naših učenika. Trebalo je tu uložiti puno strpljivosti i maštovitosti, a to je vidljivo kod puno radova.
 [više]

Korizmena akcija "40 djela ljubavi"

Autor: Matea Jović, 14. 4. 2022. 15:18

Na početku korizme uključili smo se u korizmenu akciju "40 djela ljubavi", kojom smo željeli zajedno s našim učenicima nahraniti jedno gladno dijete u školama u najsiromašnijim zemljama svijeta kroz cijelu godinu za što su potrebne samo 132 kune.
 
Kroz 40 dana putem svakodnevnih poticaja, zajedno smo širili priču o Marijinim obrocima kako bi i sljedeće gladno dijete moglo primati svoj svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja.
 [više]

KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA

Autor: Matea Jović, 6. 4. 2022. 12:53

2. travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige kako bi se istaknula važnost čitanja i knjige  u razvoju djeteta. Kao datum obilježavanja odabran je dan rođenja Hansa Christiana Andersena. Kviz se organizira od 2019. u želji da se što više razvija navika čitanja kao važna komponenta u odrastanju svake mlade osobe.
Natjecanje je održano 1.travnja, a učenici su pitanja rješavali online. Učenici su se za natjecanje pripremili s našom knjižničarkom, a trebali su pročitati roman Strah u Ulici lipa. 
 

 [više]

Svjetski dan voda 2022.

Autor: Matea Jović, 23. 3. 2022. 18:02

„Očuvaj vodu Zemljino dijete da dugo živiš ti veliki svijete!“

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka. To je godišnje obilježavanje Ujedinjenih naroda koje je započelo 1993. godine. Cilj je da se na ovaj datum diljem svijeta podsjeti na važnost vode te podigne svijest o preko dvije milijarde ljudi koji nemaju pristup sigurnoj vodi. Također, time se upozorava na neprocjenjivu važnost vode, ali i njezinu sve veću ugroženost.

Tema ovogodišnjeg Dana voda je Podzemne vode – učinimo nevidljivo vidljivim. Pokušava se ukazati na važnost podzemnih voda koje predstavljaju skriveno blago koje obogaćuje naše živote.

 [više]

Uz Dan Downova sindroma

Autor: Matea Jović, 21. 3. 2022. 09:52

I ove godine u školi obilježavamo Dan Downova sindroma.

Uključeni su svi učenici od prvog do osmog razreda i svi učitelji. Dan je kao i svaki drugi dan, ali ipak malo različit. Danas imamo puno više osmijeha na licima, izazvanih običnim „različitim“ bječvama, koje smo jutros obuli. I sama riječ „bječva“, iako pravilna, ali u današnje vrijeme malo  korištena hrvatska riječ, izaziva smijeh. Sličan smijeh se pojavi na licima promatrača panoa u našoj školi, ukrašenog fotografijama nama nepoznatih nasmiješenih osoba s Downovim sindromom. Taj bezazleni izraz lica je ono što je različito, a što ne može proći nezamijećeno, ono što nas privlači i razveseljava.

Marija Stojić, učiteljica hrvatskog jezika

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE DJECE DORASLE ZA UPIS U 1.RAZRED

Autor: Matea Jović, 18. 3. 2022. 10:58

Poštovani roditelji djece dorasle za upis u prvi razred,

u utorak, 22. ožujka 2022. godine, u 12.15h održat će se sastanak ispred Osnovne škole Runović.

Na navedenom sastanku dobit ćete termin pregleda u svrhu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred u školi te kod školske liječnice. Također, na istom ćete dobiti sve potrebne informacije o pregledima koje je potrebno obaviti prije odlaska kod školske liječnice.

Hvala na razumijevanju!

 [više]

Međunarodni dan broja π

Autor: Matea Jović, 15. 3. 2022. 13:24

Kao i svake godine, u našoj školi obilježen je Međunarodni dan broja π.
Budući je 
π decimalan broj s beskonačno mnogo decimala njegova približna vrijednost je 3.14 pa je zbog toga 14.03. dan broja π.

Učenice 8. razreda, Lea Lešina i Ana Ždero su pripremile prezentaciju o broju π te su je prezentirale svim razredima od 5. do 8. Lucija Jukić i Kaja Puljiz su pripremile kartice sa zanimljivostima o broju π i na taj način pomogle u izradi panoa. Učenici su sudjelovali i u natjecanju recitiranja znamenki broja π, a pobjednica je Ana Lubina, učenica 6. razreda, koja je izrecitirala 56 znamenki broja π.
Učenica je nagrađena poklonom i prigodnom pohvalnicom.

 

Diana Tolić, učiteljica matematike

 [više]

Edukacija učenika o oživljavanju

Autor: Matea Jović, 14. 3. 2022. 16:41

Danas u našoj školi, uz samu tehniku oživljavanja, učenici 7. i 8.razreda učili su biti osjetljivi i odgovorni za drugoga. Pravilnom reanimacijom osigurava se dovoljno kisika u mozgu, srcu i drugim vitalnim organima, do dolaska hitne pomoći. Nakon predavanja i demonstracije praktičnog rada, učenici su samostalno uvježbavali postupke oživljavanja na lutki.
 
Marija Lozo, učiteljica biologije 
 [više]

Treće mjesto u futsalu

Autor: Matea Jović, 11. 3. 2022. 14:00

Učenice 7. i 8. razreda sudjelovale su na županijskom natjecanju u futsalu koje se održalo u Splitu gdje su zauzele odlično treće mjesto. Cure u sastavu Maša Ljubičić (4. r.), Magdalena Jukić (7. r.), Tea Škoro (7. r.), Kaja Ždero (7. r.), Lucija Jukić (8. r.), Lea Lešina (8. r.), Sarah Ljubičić (8. r.) i Kaja Puljiz (8. r.) nisu se uspjele plasirati na državnu razinu natjecanja, ali je i ovo već veliki uspjeh.

Čestitamo curama i mentoru, učitelju Nenadu Alfireviću.

 [više]

Dan žena

Autor: Matea Jović, 8. 3. 2022. 12:25

U PŠ Sebišina učenici su izrađivali čestitke svojim mamama povodom Dana žena te će ih razveseliti njima pri dolasku doma.

Svim ženama, majkama, bakama, prijateljicama želimo SRETAN DAN ŽENA!

učenici PŠ Sebišina i učiteljica Mirela Matić

 [više]

Maskenbal 2022.

Autor: Matea Jović, 2. 3. 2022. 15:45

Stiglo vrijeme karnevala,

vrijeme plesa,

vrijeme šala.

Za sve maske divni dani,

raspjevani, razigrani…

Učenici nižih razreda su s veseljem dočekali ovaj dan kako bi maskirani došli u školu. Bilo je tu princeza, vještica, doktora, gusara, učiteljica, kauboja, bakica… Svatko je osmislio svoju masku i trudio se izgledati što originalnije. Svaki je razred u svojoj učionici imao ples pod maskama, a nakon toga smo organizirali izbor za najbolju masku. U prvom razredu pobjedu je odnijela Maja Babić kao anđeo, a u drugom Frane Ljubičić kao kauboj. Najbolja maska trećeg razreda bila je učiteljica Zlatka Lubine, a četvrtog razreda bakica Marte Puljiz.

U Područnoj se školi također organizirao maskenbal gdje je najbolja maska bila vila učenice Snježane Jelene Glavote. Kako su se svi učenici zabavljali te kako su izgledale njihove maske pogledajte na fotografijama u prilogu.

Marijana Mikulić, učiteljica

 [više]

Izvrsni rezultati naših učenika

Autor: Matea Jović, 28. 2. 2022. 10:02

Školska razina natjecanja u našoj se školi održala iz predmeta Engleski jezik, Geografija, Informatika, Povijest, Vjeronauk, Biologija, Matematika i LiDraNo. Nakon provedenih školskih natjecanja te općinskog natjecanja LiDraNo naši su učenici ostvarili izvrsne rezultate te je zamjetan broj njih pozvan na županijsku razinu natjecanja. Pozvani učenici i njihovi mentori su:

Geografija - Lea Lešina (8. r.) - mentorica Matea Jović

Informatika - Nika Puljiz (7. r.) - mentorica Kristina Kolovrat

Povijest - Paško Ljubičić (7. r.) - mentor Domagoj Lasić

              - Petar Lešin (8. r.) - mentor Domagoj Lasić

              - Lea Lešina (8. r.) - mentor Domagoj Lasić

              - Kaja Puljiz (8. r.) - mentor Domagoj Lasić

Matematika - Maša Ljubičić (4. r.) - mentorica Senka Cvitanušić

LiDraNo - Viktor Ljubičić (7. r.) - mentorica Marija Stojić

              - Nika Puljiz (7. r.) - mentorica Marija Stojić

Čestitamo našim učenicima te njihovim mentorima i želimo im uspjeh na sljedećoj razini natjecanja!

 

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Matea Jović, 28. 2. 2022. 08:13

Svake se godine zadnje srijede u veljači obilježava Dan ružičastih majica, dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. S obzirom na drugi dio zimskog odmora za učenike koji je bio u to vrijeme mi smo aktivnosti vezane za ovaj dan obilježili nešto ranije. Učiteljica Marijana Mikulić pripremila je zanimljivu prezentaciju s osnovnim informacijama o ovome danu kao i vrstama nasilja, pitanjima za raspravu te načinima traženja pomoći. Tijekom sata razrednika u svim se razredima provelo predavanje i rasprava, a nakon toga i aktivnost koju je osmislila ista učiteljica. Učenici razredne nastave pisali su poruke, ideje ili savjete na majice od papira dok su učenici  predmetne nastave pisali isto na pera. Pera su na kraju stvorila krila pod geslom Dobra djela daju ti krila. Kako je to sve izgledalo te što su pisali naši učenici pogledajte na fotografijama.

 [više]

Radovi učenika PŠ Sebišina

Autor: Kristina Kolovrat, 18. 2. 2022. 09:21

 

                              

                                                 

 [više]

MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGOM

Autor: Matea Jović, 14. 2. 2022. 16:26

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju.
Knjižničari u Hrvatskoj šesti put obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica pod geslom Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj.  Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi!
Ove godine naša škola se uključila, po prvi put, u ovaj projekt te smo tako odlučili pripremiti kutiju s dječjim knjigama i slikovnicama koje su naša djeca prerasla i darovati ih Dječjem vrtiću Runović.

 [više]

Video upute za samotestiranje

Autor: Matea Jović, 14. 2. 2022. 09:56

Poštovani roditelji,

na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0 možete pronaći video upute za samotestiranje učenika SARS-CoV-2 brzim antigenskim testom koji je isporučen učenicima.

 [više]

Izvrstan uspjeh cura u futsalu

Autor: Matea Jović, 11. 2. 2022. 09:42

Učenice 4., 7. i 8. razreda sudjelovale su na zonskom natjecanju u futsalu koje se održalo u Makarskoj te su osvojile prvo mjesto. Pobijedile su u jakoj konkurenciji, ali jako uvjerljivo i sigurno. Čestitamo mentoru Nenadu Alfireviću, ali i curama u sastavu Maša Ljubičić (4. r.), Magdalena Jukić (7. r.), Tea Škoro (7. r.), Kaja Ždero (7. r.), Lucija Jukić (8. r.), Lea Lešina (8. r.), Sarah Ljubičić (8. r.) i Kaja Puljiz (8. r.)

Cure očekuje županijsko natjecanje u Splitu na kojem im želimo jednako dobar uspjeh!

 [više]

Upute za uporabu SARS-CoV-2 brzog antigentskog testa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Matea Jović, 11. 2. 2022. 09:04

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalaze upute na hrvatskom jeziku za uporabu SARS-CoV-2 brzog antigenskog testa. Prije uporabe pažljivo pročitajte uputu.

 [više]

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Autor: Kristina Kolovrat, 9. 2. 2022. 19:49

DAN SIGURNIJEG INTERNETA  jedan od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, a obilježava se svake godine, drugog dana u drugom tjednu veljače. Prilika je to da se podsjetimo zašto je biti dobro informiran kako bismo izbjegli sve oblike internetskih prijevara.

 

Svake godine, na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca milijuni ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na Internetu.

 

 

 [više]

Obavijest za roditelje/skrbnike

Autor: Matea Jović, 9. 2. 2022. 13:00

Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika

Poštovane, poštovani,

s obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama. Uvjet za ukidanje samoizolacije je provođenje redovitoga dobrovoljnog samotestiranja učenika.

 

Provođenjem mjere redovitog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom (molimo obratite pozornost na kontakt s pozitivnim ukućanom kasnije u tekstu), a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo u prostorijama škole.

 [više]

Obavijest za roditelje djece dorasle za upis u 1.razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Matea Jović, 4. 2. 2022. 08:56

Prijave djece dorasle za upis u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023.  provodit će se elektronskim putem na obrascu PRIJAVA za predupis koji je objavljen na web stranici Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije (www.dalmacija.hr)  i to u vremenu od 7. do 17. veljače 2022. godine. Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenom također na web stranici Upravnog odjela kao i na web stranicama osnovnih škola u SDŽ. 

 [više]

Projekt - "Zdrav za 5"

Autor: Matea Jović, 20. 1. 2022. 20:26

U suradnji s PU Imotski u našoj školi održano je predavanje za učenike 8. razreda u sklopu nacionalnog projekta "Zdrav za 5" koji je zajednički projekt Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva zaštite i okoliša Republike Hrvatske. Predavanje se provodilo 20. siječnja u sklopu sata razrednika, a cilj predavanje je podizanje razine informiranosti i razine javnozdravstvene svijesti kod djece te prevencija ovisnosti i zlouporabe alkohola. Učenici su bili jako zainteresirani te su se uključivali u diskusiju s policijskim službenikom koji im je ukazivao na posljedice koje konzumacija alkohola može izazvati te utjecati na njihovo zdravlje, obitelj i budućnost.

                                                                                      Diana Tolić, razrednica

 [više]

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI 2021. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Matea Jović, 29. 12. 2021. 21:59

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine u svijetu obilježava u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu  borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga u cilju poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

 [više]

Božićna priredba

Autor: Matea Jović, 28. 12. 2021. 11:20

Posljednji dan nastave u ovom polugodištu obilježen je tradicionalnom božićnom priredbom u Domu kulture. Naše sjajne voditeljice, učenice Ana Lubina i Ana Ljubičić, najavile su Božić kao vrijeme ljubavi i veselja, vrijeme koje provodimo s našim najmilijima okupljeni oko blagdanskog stola, vrijeme zajedništva i topline, vrijeme radosti i dobrote koju svi nosimo u srcima, ali nam se najlakše otkriva u vrijeme blagdana.

Iste poruke poslali su svi sudionici priredbe.

 [više]

Ususret Božiću

Autor: Matea Jović, 24. 12. 2021. 10:25

Radujemo se Božiću i božićnom vremenu, jer nas podsjećaju na mnoge lijepe i radosne trenutke iz, možda već, dalekog djetinjstva, mladosti, obiteljske kuće koju smo davno napustili. Prisjećanja naviru i zaustavljaju se na dragim osobama, kojih možda i više nema među nama, jer su preselile u vječnost. 

Smisao božićne radosti je u spoznaji svakog od nas da se rodio Kralj nebeski za mene, za tebe, za sve nas. Božić kao radost se mora roditi u srcu svakog čovjeka.
Da bismo uistinu doživjeli božićnu radost darujmo jedni drugima svoju ljubav i pažnju, a ne darove koji ne mogu ispuniti ničije srce trajnim zadovoljstvom. Budimo sa svojim najbližima okupljeni u božićnom slavlju sa spoznajom da smo najveći dar jedni drugima sjedinjeni i povezani Božjom ljubavlju koja nas pohađa u djetetu Isusu.
 

Sretan i blagoslovljen Božić!

Svetu obitelj nacrtala Božena Raptavi, pano osmislila vjeroučiteljica.

                                                         Snježana Bubalo, vjeroučiteljica

 [više]

Natječaj za najljepšu božićnu kuglicu

Autor: Matea Jović, 24. 12. 2021. 10:01

I ove smo godine u našoj školi uspješno proveli Natječaj za najljepšu božićnu kuglicu. Na moju veliku radost učenici su se odazvali na ovaj natječaj u velikom broju što je vidljivo po broju pristiglih kuglica. Natječaj je bio otvoren od treće nedjelje došašća pa do četvrte nedjelje došašća za učenike od četvrtog do osmog razreda. Djeca su se aktivno i marljivo prihvatila posla, a ujedno su bili i jako maštoviti u oslikavanju kuglica. Njihovo iščekivanje i propitivanje u razredu i po hodniku koja je najljepša je znak da se ovo nastavi i dogodine.

 [više]

Adventski kalendar

Autor: Matea Jović, 24. 12. 2021. 09:39

Stigli smo do kraja adventa. Radosno iščekujemo Isusovo rođenje. Od tog događaja nas dijeli samo još jedan dan. Kroz cijelo ovo adventsko vrijeme počevši od 1. 12. naši učenici su radosno i s nestrpljenjem iščekivali i svoj dan kada će skinuti vrećicu s adventskog kalendara i pridružiti se igri: "Mali korak - velika radost".
Otvaranje adventskog kalendara ja započela učenica prvog razreda Nikol Petričušić.

U svakoj vrećici nalazio se zadatak i malo slatko iznenađenje.
Ove godine sve vrećice adventskog kalendara je oslikala učenica osmog razreda Božena Raptavi koja je ponovo pokazala koliko je nadarena i maštovita u svom likovnom izražavanju.

 [više]

Projekt - Razmjena straničnika

Autor: Matea Jović, 20. 12. 2021. 09:04

I ove školske godine naša škola prijavila se za sudjelovanje u Međunarodnom projektu razmjene straničnika (bookmarka). Projekt organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL) povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (ISLM) koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga.

 [više]

Edukacija u sklopu projekta "Volontiram - činim svoj svijet boljim"

Autor: Matea Jović, 15. 12. 2021. 15:41

Centar za održivi razvoj održao je edukaciju za učenike 7. i 8. razreda u sklopu projekta "Volontiram - činim svoj svijet boljim". Predavanje i radionica provodila se 8. i 9. prosinca u sklopu sata razrednika gdje su učenici dobili osnovne karakteristike o samom pojmu volontiranja te načinima na koji oni mogu, i gdje, volontirati. Nakon toga se održala radionica u skupinama gdje su oni sami trebali osmisliti jednu volontersku akciju, njezin cilj, materijal i način održavanja. Prezentirali su pred cijelim razredom svoje zanimljive ideje koje će, možda, jednog dana i realizirati. 

 [više]

Naš nakit krasi naš bor

Autor: Matea Jović, 8. 12. 2021. 12:52

Svi učenici matične škole napravili su svoj nakit za bor u zadanoj temi kojim su ukrasili zajednički bor na pozornici. Slike će reći više od riječi stoga pogledajte rad vrijednih ruku naših učenika.

 [više]

Večer matematike 2021.

Autor: Matea Jović, 7. 12. 2021. 16:14

Kao i svake godine u našoj školi organizirana je Večer matematike. Večer matematike projekt je Hrvatskog matematičkog društva čiji su glavni sponzori IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih) i Matific. Riječ je o skupu interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici, njihovi roditelji i učitelji. Nažalost, zbog trenutne epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti pozvati roditelje i bivše učenike naše škole. Ovim aktivnostima učenici su upoznali zabavnu stranu matematike i uživali igrajući već poznate društvene igre u novoj, matematičkoj verziji.  
U našoj fotogaleriji pogledajte kako je to izgledalo sinoć! smiley
 
                                                              Diana Tolić, učiteljica matematike
 [više]

Školski medni dan

Autor: Matea Jović, 7. 12. 2021. 14:27

Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede u svim osnovnim školama provodi se program Školski medni dan. Školski medni dan je program koji se provodi u prvim razredima osnovnih škola, održan je prvi put 7. prosinca 2018. godine i polučio je veliki interes javnosti te veliko zadovoljstvo svih koji su sudjelovali u Programu, s ciljem promocije hrvatskog pčelarstva. Obilježava se na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

I ove godine smo uspješno obilježili taj dan. Održali smo edukativnu radionicu o značaju pčelarstva i važnosti konzumacije meda. Kroz priču sa cvjetne livade naučili smo da ti mali žuto-crni kukci imaju svoju obitelj. Matica je majka svim pčelama. Najviše je pčela koje rade sve poslove. To su pčelice radilice. One malobrojne, su mužjaci (trutovi).

 [više]

Zlatna večer matematike 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Matea Jović, 7. 12. 2021. 14:24

Poštovani,
pozivamo sve učenike, odgojitelje, učitelje i nastavnike da nam se pridruže na međužupanijskom stručnom skupu
 
Održivi razvoj s matematikom u proširenoj stvarnosti
 
koje će se održati ONLINE 8. prosinca 2021. od 9 do 21 sata u 5 blokova s temama: Održivi razvoj i Proširena stvarnost.
Sve aktivnosti i streaming cijelog skupa će biti dostupan učenicima i roditeljima tijekom cijelog dana. 
 
 [više]

Sveti Nikola

Autor: Matea Jović, 6. 12. 2021. 21:42

Sveti Niko svijetom šeta

traži djecu svoju

jer za svako dobro dijete

ima stvarcu koju.

Tra-la-la-la-la-la-la doć' će Sveti Nikola

Sveti je Nikola pohodio i našu školu te je sve učenike razredne nastave darovao prigodnim slatkim paketima. Učenike je na školskoj klupi dočekao poklon koji je financirala i darovala Općina Runovići.

 [više]

MEĐUNARODNI DAN DJETETA

Autor: Matea Jović, 1. 12. 2021. 19:10

“Brinemo se što će dijete postati sutra, ali zaboravljamo da je ono već danas netko.”

Prije 32. godine svijet se ujedinio u želji da zajedno stvaramo svijet kakav zaslužuju djeca. Svijet u kojem će svako dijete imati priliku rasti, učiti, razvijati svoje sposobnosti i talente, odrastati u obitelji, biti sigurno i zaštićeno.  20. studenoga 1989. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je Konvenciju o pravima djeteta, međunarodni dokument kojim se priznaju prava djece u cijelome svijetu. Konvenciju je potpisalo 196 država, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području ljudskih prava u povijesti. Stoga se navedeni datum obilježava kao Međunarodni dan djece i njihovih prava.

 [više]

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

Autor: Matea Jović, 1. 12. 2021. 18:51

„Sličnosti nas povezuju, a razlike obogaćuju.“

 

Od 1996. godine 16. studenog se obilježava Međunarodni dan tolerancije. Taj dan je Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila danom tolerancije i pozvala svoje države članice da ga obilježavaju kako bi podigli svijest građana o važnosti poštivanja i uvažavanja različitosti.

 

 

 [više]

Poziv za Večer matematike 2021.

Autor: Matea Jović, 1. 12. 2021. 17:53

Dragi učenici, manifestacija „Večer matematike“ održat će se ponovno u našoj školi 6. prosinca 2021. godine s početkom u 18 h. Sudjelovat će svi učenici od 1. do 8. razreda naše škole. Svi učenici obvezni su nositi zaštitne maske za lice i pridržavati se svih važećih epidemioloških mjera. Nadamo se što većem odazivu učenika jer smo pripremili odlične matematičke igre uz koje će se svi uvjeriti da matematika može biti zabavna! 😊
Nažalost, zbog trenutne situacije i epidemioloških mjera nismo u mogućnosti pozvati sve stanovnike Općine Runović da nam se pridruže, ali se nadamo da ćemo se vidjeti dogodine u velikom broju.

                                                                     Diana Tolić, učiteljica matematike

 [više]

Božićna prodaja UZ Novae

Autor: Matea Jović, 30. 11. 2021. 19:05

Od početka školske godine počele smo raditi i osmišljavati proizvode za Božić. Svoje ideje zajedno smo smislili i ostvarili. Večer prije prodaje otišli smo u dvoranu gdje smo pripremili sve za sutrašnju prodaju. Ujutro smo svi bili jako uzbuđeni dok smo čekali prve kupce. Rasporedili smo se tako da svaka cura nešto proda.
Prodaja je pošla bolje nego što smo očekivali. Želimo zahvaliti fra Ivici koji nam je omogućio prostor za prodaju, učiteljici Rosandi Babić koja je voditeljica zadruge i našim curama na dobroj volji i zainteresiranosti za rad.

                                                                                    Mihaela Petričušić, 7. r.

 [više]

Naš adventski vijenac

Autor: Matea Jović, 29. 11. 2021. 19:18

Došašće ili advent je predbožićno vrijeme u kojem kršćanski puk pohađanjem zornica, molitvom i djelima milosrđa iščekuje i priprema se za blagdan Božića. U prvom tjednu Došašća počinju se pohoditi mise zornice, uređuje se adventski vijenac i pali prva svijeća na njemu.

Adventski vijenac dio je tradicije koji nas uvodi u božićno raspoloženje, kada se kroz četiri nedjelje pripremamo za Božić.

 [više]

DABAR 2021. - MEĐUNARODNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE I RAČUNALNOG RAZMIŠLJANJA

Autor: Matea Jović, 22. 11. 2021. 12:37

Učenici naše škole ove su godine sudjelovali u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar koji se održavao od 8. do 12. studenog 2021. Zajedno s nama sudjelovalo je i 679 škola iz svih krajeva naše domovine, a ukupan broj sudionika bio je 42553!

U ovome su natjecanju učenici podijeljeni u kategorije: Mikrodabar (1. i 2. razredi), Milidabar (3. i 4. razredi), Kilodabar (5. i 6. razredi), Megadabar (7. i 8. razredi) te Gigadabar (učenici srednih škola). Predstavnike smo imali u dvije kategorije: Kilodabar i Megadabar, pod vodstvom učiteljice iz Informatike Kristine Kolovrat.

U našoj je školi sudjelovalo ukupno 19 učenika, a najbolji rezultat ostvario je Petar Bilić (8. r.) koji se nalazi među 10% najboljih u svojoj kategoriji.

                                                     Kristina Kolovrat, učiteljica informatike

 [više]

Zlatni i srebrni futsal rezultati

Autor: Matea Jović, 18. 11. 2021. 16:47

Jučer se u Prološcu održalo međuškolsko natjecanje u futsalu za učenice i učenike 7. i 8. razreda. Najbolje su bile naše cure koje su zauzele prvo mjesto, osvojile zlatne medalje i pehar, te time osigurale nastavak natjecanja. Cure su nastupale u sastavu Magdalena Jukić (7. r.), Tea Škoro (7. r.), Kaja Ždero (7. r.), Lucija Jukić (8. r.), Lea Lešina (8. r.), Sarah Ljubičić (8.r.), Kaja Puljiz (8. r.) i Ana Ždero (8. r.)

Zapažen rezultat bio je i kod naših dečkiju koji su zauzeli drugo mjesto izgubivši u posljednjim sekundama u finalu. Oni su nastupali u sastavu Paško Ljubičić (7. r.), Viktor Ljubičić (7. r.), Petar Bilić (8. r.), Ante Jakić (8. r.), Ivan Jakić (8. r.), Mate Jukić (8. r.), Ivan Ljubičić (8. r.) i Petar Ljubičić (8. r.).

Za odlične rezultate svakako je zaslužan njihov mentor, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture, Nenad Alfirević. Njihovom mentoru, kao i svim članovima timova, čestitamo! Curama želimo sreću u daljnjem natjecanju.

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Matea Jović, 17. 11. 2021. 12:54

Prošlo je 30 godina od pada grada Vukovara i Škabrnje pa smo, kao i uvijek, svečano obilježili dan sjećanja. Učenici 8. razreda izradili su prezentaciju s tijekom događaja, podacima i situacijama koje su se u gradu Vukovaru događale tih dana te su ih prezentirali u razrednim odjelima. Unutar razrednih odjela održavali su se tematski sati tijekom cijelog tjedna gdje su se učenici upoznavali ili prisjećali o herojskim činovima te motivima vezanim za sam grad. Pri završetku radnog dana svi su razredi upalili svijeće kako bi na simboličan način izrekli zahvalu gradovima i održali sjećanje koje se nikada ne smije zaboraviti.

 [više]

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Matea Jović, 8. 11. 2021. 10:42

Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju, osim kada je navedeno u Uputama objavljenim 26. kolovoza, maske su obvezne i u sljedećem situacijama:

• za učenike od 5. razreda OŠ nadalje tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka u učionici, čak i kada je riječ o ustanovi u kojoj je razmak u učionicama između svih osoba (učenika, nastavnika i dr.) veći od 1,5 m.*

• za učenike srednjih škola tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka u učionici, čak i kada je riječ o ustanovi u kojoj je razmak u učionicama između svih osoba (učenika, nastavnika i dr.) veći od 2 m.*

• za nastavnike, odgajatelje i druge djelatnike škola i dječjih vrtića kao i roditelje i druge odrasle osobe tijekom cijelog boravka u školi/dječjem vrtiću i tijekom boravka u učionici odnosno odgojno-obrazovnoj grupi; iznimno cijepljeni odgajatelji i učinitelji razredne nastave kao i odgajatelji i učitelji razredne nastave koji su unazad 12 mjeseci preboljeli COVID-19 ne trebaju nositi masku kada borave u svojem razrednom odjelu odnosno u svojoj odgojno-obrazovnoj grupi.

• za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole (uključujući četvrti razred) kod prolaska zajedničkim prostorijama odnosno u svim situacijama kraćeg trajanja kada se učenici jednog razrednog odjela miješaju s učenicima drugog razrednog odjela (u učionici učenici do 4. razreda, uključujući četvrti razred, ne nose masku).

*Za vrijeme trajanja aktualne epidemiološke situacije nadležni lokalni stožer, na prijedlog ustanove i suglasnost osnivača, ne može odlučiti da za pojedinu školu učenici ne moraju nositi maske te da nastavnici u učionici ne trebaju nositi masku neovisno o razmaku.

Raspored sjedenja u učionicama nužno je organizirati na način da se ostvari što je mogući veći razmak između učenika.

Djeca rane i predškolske dobi, kao i učenici s teškoćama u razvoju koji svladavaju posebne programe, ne nose zaštitne maske. Izuzet od obveze nošenja maske u školi može biti samo učenik/djelatnik čije zdravstveno stanje to onemogućuje; navedeno utvrđuje nadležni školski liječnik za učenika ili obiteljski liječnik za djelatnika.

2/2

Maske nije potrebno nositi za vrijeme nastave tjelesne i zdravstvene kulture, drugih oblika tjelesne aktivnosti i za vrijeme objeda.

 [više]

Nastava od 8. studenoga u školi

Autor: Matea Jović, 5. 11. 2021. 12:19

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije donio je odluku o načinu održavanja nastave od 8. studenoga, a to je održavanje po Modelu A, odnosno nastava u školi. Nastava će se održavati prema već ustaljenom rasporedu uz striktno pridržavanje svih Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 koje je izdao HZJZ (obavezno korištenje zaštitnih maski za lice u svim zajedničkim prostorima unutar škole). Sve promjene modela ovisit će o procjeni daljnje epidemiološke situacije o kojoj ćete na vrijeme biti obaviješteni. 

 [više]

Obavijest o održavanju nastave za 4. i 5. studenog

Autor: Matea Jović, 29. 10. 2021. 09:15

Prema odluci Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije nastava će se održavati prema „Modelu C“ (nastava na daljinu) 4. i 5. studenoga 2021. godine za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

Nastava za učenike predmetne nastave održavat će se preko aplikacije Teams, ili neke druge unaprijed dogovorene aplikacije, a za učenike razredne nastave učiteljice će obavijestiti roditelje o načinu rada.

 [više]

DAN JABUKA

Autor: Matea Jović, 20. 10. 2021. 18:23

Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van, svima znana izreka koju često zaboravimo. Ove godine, u našoj školi, u sklopu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, obilježili smo i Dan jabuka, 20. listopada.

Članovi izvannastavne sekcije Mladi biolozi su prikupljali podatke o važnosti jabuke, različite zanimljivosti, pjesme, izradili plakat, a na satu likovne kulture oslikan je motiv jabuke. Stol smo ukrasili raznim sortama, ispekli slastice od jabuka, izveli igrokaz Jabuka te čuli različite zanimljivosti o „kraljici voća“. Zabavili smo se, naučili nešto novo te se nadamo da će ovo obilježavanje postati tradicija u promociji važnosti jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

                                            Marija Lozo, učiteljica prirode/biologije/kemije

 [više]

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Matea Jović, 20. 10. 2021. 15:15

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježio se na humanitarni i zabavni način u područnoj i matičnoj školi. Učenici su tijekom velikog odmora imali priliku okušati razna peciva, kolače ili kruh, koji su pripremali zajedno sa svojim ukućanima, unutar svojih razreda. Nakon toga je slijedila predstava gdje se na simpatičan, zabavan i poučan način prikazala važnost kruha i plodova zemlje. Tijekom tjedna učenici su, sad već tradicionalno, prikupljali različite nekvarljive namirnice koje su darovali Franjevačkom samostanu Imotski za karitativnu akciju „Antin 13.“. Donacije je preuzeo fra Zoran Kutleša koji je bio prisutan i za vrijeme predstave te se kasnije s oduševljenjem obratio našim učenicima i zahvalio im na humanosti i sudjelovanju, sad već godinama, u ovoj akciji.

 

 [više]

Posjet HNK Split

Autor: Matea Jović, 20. 10. 2021. 13:15

Mjuzikl Bambina bio je povod posjetu Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu naših učenika u organizaciji učiteljice Marine Jović. Priča o splitskom škveru osamdesetih godina prošlog stoljeća o izgradnji tankera Bambina za grčkog brodovlasnika izmamila je osmijehe i izazvala oduševljenje naših učenika. Red humorističnih scena s redom pjesme izmjenjivao se tijekom višesatne predstave u kojoj su itekako uživali naši učenici. Nakon dvije godine, zbog pandemijskih razloga, ovo je bio prvi posjet izvan škole što je dodatno oduševilo naše učenike.

 [više]

Dan kravate 2021.

Autor: Matea Jović, 18. 10. 2021. 17:41

Kravata je poznati hrvatski dekorativni predmet i hrvatski simbol pa je Academia Cravatica proglasila 18. listopada hrvatskim i svjetskim Danom kravate.

Kravata je odjevni predmet koji se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, a raširila se Europom u 17. stoljeću sudjelovanjem hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu (1618.-1648.). U povodu ovoga dana u našoj se školi održala aktivnost „oslikavanja“ predložene kravate od papira različitim tehnikama. Voditeljica aktivnosti, knjižničarka Ivana Zorić, razdijelila je po razredima kravate te zadala tehniku ukrašavanja gdje su učenici sa svojim razrednicama u jako ugodnim atmosferama to i učinili. Kravate su izložene u predvorju škole gdje ju itekako krase.

Da bismo još simboličnije obilježili ovaj dan, svi su učenici i djelatnici škole s kravatama oko vrata danas krasili učionice i hodnike.

 [više]

Međunarodni dan bijelog štapa

Autor: Matea Jović, 15. 10. 2021. 16:52

„Ljubaznost je jezik kojeg gluhi mogu čuti, a slijepi vidjeti.”

Međunarodni se dan bijelog štapa u Hrvatskoj obilježava od 1996. godine, a utemeljen je 1964. godine u SAD-u od kada se svakog 15. listopada ukazuje na potrebe i probleme koje slijepe osobe imaju u svakodnevnom životu. Time se pokušava osvijestiti ljude o njihovim potrebama te im na neki način pomoći.

 [više]

Europski školski sportski dan

Autor: Matea Jović, 1. 10. 2021. 17:34

Europski školski sportski dan je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja među učenicima. Kroz niz zabavnih i zanimljivih fizičkih aktivnosti za učenike ovaj dan smo posvetili  zabavi, zajedničkoj igri i promicanju tjelesne aktivnosti i zdravlja za sve.

 [više]

Međunarodni dan osviještenosti o gubicima i otpadu od hrane

Autor: Matea Jović, 1. 10. 2021. 16:44

U Republici Hrvatskoj godišnje na otpadu završi oko 400 tisuća tona hrane što je veliki udio potrošenih prirodnih i ljudskih resursa. Od ukupne količine bačene hrane prema procjenama oko 53% nastane u kućanstvima. Stoga je Ministarstvo poljoprivrede tijekom 2020. godine pokrenulo niz aktivnosti u cilju podizanja svijesti potrošača vezano uz problem prekomjernog bacanja hrane u Republici Hrvatskoj. Svrha je promjena navika i ponašanja prilikom rukovanja s hranom, kod kuće, na poslu, u školi ili u restoranu. Aktivnosti se provode pod sloganom „Pojedi, podijeli. Hrana nije otpad“.

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Matea Jović, 24. 9. 2021. 13:47

Ovaj se tjedan u našoj školi raznovrsnim aktivnostima obilježio Europski dan jezika koji se na inicijativu Vijeća Europe slavi od 2001.godine. Učenici naše škole su rado sudjelovali u obilježavanju ovog dana. Oslikavali su zastave i zemlje njemačkog govornog područja te su na kreativan i maštovit način napravili otiske svoga dlana i u njima nacrtali zastave europskih zemalja. Opisivali su svoju školu, predstavili svoje najbolje prijatelje te rješavali kvizove. Učenici su se zabavili, a i nešto novo naučili jer sa svakim novim jezikom učimo i dio kulture tog jezika. Jezična raznolikost neizmjerno je bogatstvo.

 

                                            Jelena Skenderović, učiteljica njemačkog jezika

 [više]

Svečani početak nastavne godine

Autor: Matea Jović, 8. 9. 2021. 18:23

Pranjem ruku započeli smo već ustaljene epidemiološke mjere na početku nove nastavne godine 2021./2022. Uslijedio je povratak u školske klupe i punjenje školskih torbi za sve učenike. Za 18 učenika prvih razreda ovo je bio posebno svečan dan jer su po prvi put sjeli u školske klupe i s veseljem su promatrali kako će to izgledati njihov uobičajeni dan unutar škole. Da bi postigli svi što bolji uspjeh posebno se potrudio fra Ivica blagoslovivši sve učenike, njihove školske torbe, roditelje, ali i sve učitelje na kraju svečane svete mise koja se održala u dvorištu crkve. Za učenike PŠ Sebišina i njihovu učiteljicu blagoslov je bio nakon mise u crkvi sv. Ivana.

Svim učenicima želimo sretnu i uspješnu novu nastavnu godinu!

 [više]

VAŽNO! Promjene u organizaciji nastave

Autor: Matea Jović, 3. 9. 2021. 15:48

U nastavku ove vijesti možete vidjeti promjene koje će biti u organizaciji nastave kao i promjene u organizaciji prvog dana nastave.

 

 [više]

Organizacija nastave na početku školske godine 2021./2022.

Autor: Matea Jović, 31. 8. 2021. 15:27

Nastava za sve učenike OŠ Runović kreće od 6. rujna u jutarnjoj smjeni. U nastavku ove vijesti možete vidjeti raspored ulazaka učenika u školu (vrijeme i mjesto) te raspored učionica kao i ostale informacije. Svi učenici bit će smješteni u svoje razrede te će se sva nastava izvoditi unutar te učionice osim za nastavne predmete koji zahtijevaju specijalizirane učionice ili školsku dvoranu.

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Školsko zvono

 

1. 8:00 - 8:45

2. 8:50 - 9:35

3. 9:40 - 10:25

VELIKI ODMOR

4. 10:45 - 11:30

5. 11:35 - 12:20

6. 12:25 - 13:10

7. 13:15 - 14:00

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Centri izvrsnosti SDŽ

Videonadzor
Priloženi dokumenti:
Pravilnik o videonadzoru.doc

Pravilnici
Statut
Priloženi dokumenti:
statut 2019 novo.docx

SafetyNet

Časopisi
 > Drvo znanja
 > Radost
 > Mak
 > Bug

Kako uspješno učiti
Priloženi dokumenti:
hrabri-mali-savjeti.pdf

CMS za škole logo
Osnovna škola Runović / Runović, HR-21261 Runović / os-runovic.skole.hr / ured@os-runovic.skole.hr
preskoči na navigaciju